БІБЛІОТЕКАР РАДИТЬ:

У нашому стародавньому місті діє Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова. Там представлені різні експозиції: від найдавніших часів і до сьогодення. Потрапивши туди, опиняєшся у дивовижній атмосфері минувшини рідного краю, багато чого цікавого відкриваєш для себе.

А як давно ви там були? Що нового відкрили для себе, відвідавши?

Карантинні обмеженні всюди внесли свої корективи: багато музеїв світу перейшли на онлайн-режим – ви можете відвідати їх не виходячи з будинку.

А ще є такі музеї, які відкриті для відвідувача цілодобово!!! І вони знаходяться на території Прилуцької міської бібліотеки для дітей. Це серія пізнавальних книжок-музеїв, які чекають свого читача: у "Історіумі" ви маєте нагоду побачити колекцію з 130 артефактів зі стародавніх цивілізацій. У "Анімаліумі" зібрано вражаючу колекцію з понад 160 тварин, яку буде цікаво розглянути відвідувачам різного віку. А "Ботанікум" став притулком для надзвичайної колекції рослин: від крихітних водоростей до неймовірних рослин-хижаків.

ЗАХОДЬТЕ ДО НАС, ЩОБ ПІЗНАТИ МИНУЛЕ У ВСІЙ ЙОГО ВЕЛИЧІ!!!.

/Files/images/2021_r/Книги1.png/Files/images/2021_r/книга2.jpg/Files/images/2021_r/книга3.jpg/Files/images/2021_r/книга4.jpg

«Книга-мандрівка. Україна»

Нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнився цікавим виданням «Книга-мандрівка. Україна» від креативної агенції Green Penguin спільно з видавництвом «Книголав» — книгою, що поєднала 1200 wow-фактів про Україну. Проте поміститися у вигаданий авторами лаконічний формат одного речення виявилося складно, і книжка перетворилася на мультсеріал.

Зацікавити юних українців неймовірними wow-фактами про нашу країну, а також передивитись всі серії 5-ти сезонів можна на YouTube-каналі проєкту “Книга-мандрівка. Україна”.

Серії “Книги-мандрівки” у сучасному форматі ед’ютейнмент розповідають важливі факти про історію, науку та мистецтво. Такий підхід поєднує яскраву мультиплікацію з навчально-пізнавальним фактажем та історичними подіями. І дітлахи, і дорослі можуть мандрувати дивовижною Україною в часі та просторі.

А саме видання ви зможете знайти в нашій бібліотеці. Чекаємо на вас!

/Files/images/2021_r/1 (1).jpg/Files/images/2021_r/1 (2).jpg

ЗИМА, ЗИМОНЬКА, ЗИМА

А-ну, гайда, ліпити снігову бабу разом з однойменним віршем Ніни Полив’яної, поетеси Прилуччини.

Снігова баба

Випав сніг. – То не пороша!

Справжнє свято дітворі.

Баба снігова хороша

Вже красується в дворі.

Очі – чорні дві вуглинки.

Шапка – давній драний таз.

Ніс – із довгої морквинки:

Гарна баба – вищий клас!

Ще потрібна хворостинка

В руку бабі сніговій…

Снігурець клює морквинку!

- Бабин ніс клювати не смій

Полив’яна Н. Снігова баба: вірш /Ніна Полив’яна //Дмуть у дудку вітерці.- К.: Грета, 2007. - С.22

ЗИМА, ЗИМОНЬКА, ЗИМА

За вікном – чарівна зима! Хочеться вкутатися в теплий плед і поринути в читання. Сьогодні запрошуємо доповнити картину за вікном своєю фантазією. А фантазувати нам допоможе поезія талановитих письменників землі Чернігівської.

У зимовому місті

У зимовому місті ранок,

Вітер в комір тепленький заліз,

І одна із його забаганок –

Перехожих жалити до сліз.

А мороз з ним у парі працює,

Тому холод такий – просто жах!

Коси білим мені домалює,

А деревам – красу на гілках.

Я іду, як у казці зимовій,

Поміж світлих фортець снігових,

Задивлюсь на хмарки кольорові –

Сходить сонце, сідає на них.

А назустріч мені із провулка

Веселенький дідусь вирина:

- Ох, яка ти сьогодні Снігурка,

Надзвичайна яка, чарівна!

І думки розлетілись, як сніжки,

І розтанули враз від тепла –

Перехожого щира усмішка

Шарму й блиску мені додала!

Коробова С. У зимовому місті: вірш /Світлана Коробова //Симфонія життя. - Прилуки: Прилуцька міська друкарня, 2012. - C.37.
Зимова казка

Зимова казка… Пролітає сніг.

Дерева приміряють білі шубки.

М’якенький килим впав мені до ніг,

Затріскотіли розпашілі грубки.

Скрип-скрип… Поглянь, і сані, і зима

Дорогу розбивають буйні коні,

Хурделиця пасе свої стада,

Тримаючи весь грудень у полоні.

Заболотна Н. Зимова казка: вірш /Ніна Заболотна // Десь за дощами.- Чернігів: Десна Поліграф, 2019. - C.76.

Сніг скатеркою послався,

Ліг біленьким полотном,

Та з морозом обінявся

І скрипить під полозком;

На ліс темненький навісив

Свій покрівець чарівний.

Стихло все… Пісень не чути…

Ліс замовк – стоїть квилий.

Може спить… а чи дрімає?

Про минулеє гада.

Щось шепоче… Чую, знаю:

Сили всі зима взяла.

А гилками, як підпита

Птиця крилами, хита.

І сонливим сплином вкритий

Сонця з хмарок вигляда.

Міхновський М. Зімою: вірш /Микола Міхновський //Публіцистика та вірші.- Ніжин: Видавець Лисенко М.М., 2015.-С.79.

І

Яка хурделиця в Прилуках!

Давно такого не було.

Все замітає довгорука,

Шуміло всюди і гуло.

І крутить… Свище… Завиває…

Снігами стелиться зима…

Це лютий в люті помирає,

А факел березень трима.

ІІ

Іде хурделиця вихраста,

Плащем вітрастим майорить,

Щоб десь зірвати, зняти, вкрасти,

Що на путі її лежить.

І хвилі білої метілі

Сердито кида по кутках.

Зима при ділі, ой, при ділі!

Воює з посохом в руках.

Полив’яна Н. Хурделиця: вірші/Ніна Полив’яна// Акорди слова.- Прилуки: Прилуцька міська друкарня, 2015.-С.154

БІБЛІОТЕКАР РАДИТЬ:

Як привчити свою дитину до читання? Сумлінні батьки доволі часто задають таке питання бібліотечним фахівцям. Працівники нашої бібліотеки пропонують почати читання з такого різновиду книг як ВІММЕЛЬБУХ. Це незвичне для нашого вуха слово, погодьтесь? Тож повідомляємо, що віммельбух - це такий різновид книг, які складаються або повністю, або майже повністю з картинок. Назва походить від німецького словосполучення Wimmel buch, яке дослівно перекладається як «книга, на який миготять картинки». А назва така, тому що на сторінках віммельбухов неймовірно багато героїв, кожен з яких зайнятий чимось своїм, і спочатку від такого розмаїття просто мигоче в очах, тим більше, що малюнки виконані гарними фарбами.

Зазвичай, це тематичні книги, що складаються з пари десятків листів щільного картону. У них або зовсім немає слів, або швидкі описи для старту польоту фантазії. Персонажами є не менше 20 героїв, за долею яких можна простежити протягом всієї книги і придумати для кожного свій сюжет.

Про осінь, яка вже настала, пропонуємо поговорити з дітьми, запитавши у нашій бібліотеці книгу-віммельбух «Осінні пригоди більченяти». Завдяки книзі ви з малюком ознайомитесь не лише з осінніми кольорами, які дарує природа, а й за допомогою уяви, посмакуєте дари чарівниці-осені.

2016 рік англійської мови в Україні . тому наша бібліотека пропонує для вашої дитини:

Серія книг для дітей «Читаю англійською»

Шарль Перро / Кіт у чоботях.

Серія: Читаю англійською / Read in English

Видавництво: Арій

До цієї книжкі ввійшли адаптовані тексти відомих казок - "Кіт у чоботях" французького письменника Шарля Перро та "Гидке каченя" данського письменника Ганса Крастіана Андерсена. Хоча написані вони дуже давно, але залишаються улюбленими казками дітей і сьогодні.

Книги цієї серії призначені для учнів початкових класів. Казки супроводжуються системою вправ, метою яких є перевірити розуміння тексту, відпрацювати та закріпити лексику й граматичні конструкції, сприяти розвитку мовленнєвих навичок і творчих здібностей у дітей. Вправи розроблено з урахуванням сучасних вимог методики викладання іноземних мов.

До всіх книг серії книги додається англо-український словник.

Брати Грімм/ Білосніжка та семеро гномів.

Серія: Читаю англійською / Read in English

Видавництво: Арій

Ця книга містить адаптовані тексти трьох відомих казок: "Білосніжка та семеро гномів", "Чоботар і ельфи" братів Грімм та "Красуня і чудовисько".

Брати Ґрімм/ Бременські музики.

Серія: Читаю англійською

Видавництво: Арій

Казка "Бременські музики" братів Ґрімм - пригодницька історія про бідолашних тварин, яких позбулися господарі. Слабосилі Кіт, Пес, Осел та Півень швидко потоваришували і змогли перемогти розбійників завдяки хитрості та кмітливості.

Соловей М.Є./Рукавичка.

Серія: Читаю англійською / Read in English

Видавництво: Арій

До книги ввійшли українські народні казки "Рукавичка", "Коза-дереза" і "Лисичка-сестричка" (The mitten, The bully goat, The fox and the rolling pin).

Чугай О.Ю./Котигорошко

Серія: Читаю англійською / Read in English

Видавництво: Арій

До книги ввійшли українські народні казки "Котигорошко", "Івасик-телесик" і "Солом'яний бичок" (Kotyhoroshko, Ivasyk Telesyk, The little straw bull).

Бібліотекар радить прочитати...

Кращі книги для Вашої дитини...

У сім’ї росте дитина

(Огляд книг на допомогу батькам)

Всі батьки хочуть бачити своїх дітей всебічно розвинутими, розумними, добрими, але ми не завжди знаємо, як поступити в тій чи іншій ситуації.

Шановні батьки, я хочу познайомити вас із книгами, які допоможуть вам у вихованні ваших дітей. Вони є у фонді міської бібліотеки для дітей і завжди до вашої уваги.

Сухомлинський, В.О.

Батьківська педагогіка - К.: Рад. школа, 1978. - 263 с.

Книга присвячена питанням сімейного вихо­вання, розробленим видатним українським пе­дагогом В.О. Сухомлинським.

Висвітлюються актуальні проблеми вихован­ня дітей у сім'ї, питання спільної роботи шко­ли, сім'ї, громадськості. Розрахована на бать­ків, учителів і всіх, кого цікавить проблема ви­ховання молодого покоління.

. Серію недорогих і дуже добрих книжечок публікує львівське видавництво «Свічадо». Це переклад з польської творів Віллі Брейнгольста «Привіт, мамо! привіт, тату!» (2004 рік) з обкладинкою у виконанні Романа Скиби. У книзі оповідь ведеться від імені дитини, яка розповідає, що відчуває і як бачить світ. Наприклад, звідки беруться діти, – «домашнім способом» або «коли мій коник заходиться брикати, мені стає лячно, і я впадаю у плач. А ПРОТЕ Я НИМ ЗАДОВОЛЕНИЙ….».

Ще одна схожа книга цього польського автора – «Як я живий і здоровий з’явився на світ» (2004). У ній ви знайдете монолог ненародженої дитини в лоні матері. А книга «Мама – найкраща у світі» (2004) вже навіть не зовсім і розважальна, це порадник із догляду за дитиною у перший рік життя.

Бенджамин Спок – знаменитий американський вчений, дитячий лікар та педагог. Вже не одне покоління мам і тат виховало своїх дітей «по Споку», використовуючи революційний підхід – не нав’язувати дитині суворі правила, розглядати її як особистість та спиратися на здоровий глузд батьків.

«Розмова з матір»ю» - одна з самих популярних книг Спока. (Пер. з англ. М.: Прогрес, 1987.- 224 с.). Вона розповість про особливості росту та формування дитини від народження до юнацького віку, допоможе зрозуміти мотиви її поведінки, пояснить причини відхилень від норми, допоможе успішно подолати труднощі підліткового періоду.

Щербакова К. Й. У сім’ї росте дитина: родина і становлення особистості /К.Й. Щербакова, Г.І. Григоренко.- Київ: Неопалима купина, 2006. – 240 с.

У книжці К.Й. Щербакової та Г.І. Григоренка розглядаються найважливіші питання виховання дитини в сім’ї, даються поради та рекомендації щодо формування основних якостей особливості дошкільника.

Книга корисна буде для психологів, вихователів дошкільних навчальних закладів, студентів.

Эдигей В. Учись читать, малыш! Как повысить технику чтения и развить мышление ребенка.- Гранд, 1994.

Це – науковий практичний посібник, направлений на вирішення важливої проблеми: підвищення швидкості та вдосконалення техніки читання шляхом розвитку мислення дитини.

Великий практичний матеріал дозволяє використовувати книгу як на уроках в початковій школі, так і для самостійної роботи учня. Всі вправи носять розвиваючий характер, що робить цей підручник джерелом творчого натхнення учня й батьків або педагога.

Я. Мицельський . Буквар для батьків/ Пер. З польськ.- Львів:, 2005.- 96 с.

Начало формы

Конец формы

Буквар для батьків? Саме так. Що робити, аби, маючи дітей, не виглядати втомленим? Чи карати дітей? Якщо карати, то як? Дідусі й бабусі, брати і сестри – чи вдасться порозумітися? Усьому цьому кожен має навчитися сам, але не завадить дізнатися, як робили це інші.

«Дитина – це найкраща інвестиція. Це наше прагнення до покращення життя, світу, нас самих. Це головне природне покликання нашого єства. Занедбати цю «інвестицію» – означає розминутися з ціллю життя батьків. Відомо також, що ніякі гроші не замінять те багатство, яким є щасливі нащадки» /Яцек Мицельський/.

Щербакова К.Й., Григоренко, Г.І.

У сім'ї росте дитина. - К.: Освіта, 2006. - 240 с.

Запропоноване видання знайомить читачів із думками видатних педагогів, учених, письмен­ників, суспільних діячів про виховання дитини, про роль сім'ї, школи, оточуючого світу. Для батьків, вчителів, класних керівників.

Савченко О.Я.

Сімейне виховання. Молодші школярі. - К.: Рад. школа, 1979. - 141с. - (Б-ка для батьків).

У книжці висвітлюються можливості сім'ї у всебічному вихованні молодших школярів. На конкретних прикладах показані методичні при­йоми застосування досягнень сучасної педаго­гічної науки в сімейному вихованні. Автором використані дані досліджень, приклади з жит­тя, літератури, спостереження і досвід. Книж­ка адресована батькам. Принесе користь також учителям, вихователям.

Як виростити здорову дитину/ Під ред. В.П.Алферова.- Л.: Медицина, 1991.-416 с.: іл.- (Науково – популярна медична література).

В книзі описані особливості підростаючого організму, приведені основні показники його розвитку. Автор докладно розповідає про режим дня і харчування дітей, принципах виховання. Пропонуються поради по попередженню хвороб новонароджених та профілактиці вад розвитку. Книга допоможе виростити й виховати здорову дитину. Рекомендується батькам, вихователям, вчителям.

Відверта розмова про "ЦЕ"/ Пер. З ісп.- К.: Країна мрій, 2009.- 298 с.: іл.

Ця книга – перший підручник про секс для дітей 6-9 років, він стане порадником у найінтимніших питаннях, які хвилюють дітей: в чому різниця між дівчатками та хлопчиками, які зміни в організмі відбуваються в підлітковому віці і як себе вести, де беруться діти, як уникнути насилля, коли починати інтимні стосунки?.. Розкажіть дитині про ЦЕ за допомогою цієї сенсаційної книги.

Книга складається із розділів: Тіло та відчуття людини; Ми й однакові, і різні; Статева зрілість; Стосунки між людьми; Народження дитини; Про що не можна мовчати.

Семиченко В.А., Заслуженюк В.С. Мистецтво взаємопорозуміння. Психологія та педагогіка сімейного спілкування: Навч. Посібник для студентів вищ. навч. закладів.-К.: Веселка,1998.- 214 с.

Цей посібник рекомендований студентам, але не тільки. Кожен, хто свідомо ставиться до свого життя і виховання дітей, знайде в цій книжці поради фахівців і самостійні завдання, теоретичні моделі і тести, «випадки з життя» і вправи для майбутніх педагогів… І багато, багато іншого.

Сучасна енциклопедія для молодих батьків: Як виростити дитину красивою, розумною, здоровою/ Авт. Н.В. Бабіна.- Мн., 1999.-736 с.

В цій книзі зібрані унікальні рекомендації спеціалістів по вихованню та навчанню дітей. Вперше особлива увага приділена зовнішньому вигляду дитини, особливостям її психології. Справжньою знахідкою для мам і тат стануть розділи, присвячені особливостям релігійного виховання дітей, а також розвитку обдарованої дитини.

Ці та інші книги Ви зможете прочитати в міській дитячій бібліотеці.

Дитячі журнали України: що читати дітям?

Попри всі економічні, духовні, видавничі негаразди, в Україні на даний момент видається більше 70 видів дитячих журналів та газет всеукраїнського рівня. Зараз вони здатні задовольняти вимоги найпримхливішого читача. Тематична різнобарвність та поліграфічна якість дитячих видань, яскравість та виразність художнього оформлення приваблюють малих читачів та їх батьків.

Як зорієнтуватись батькам у такому потоці дитячої періодики ?

Поряд з читанням книг, в наш час дитяча періодика здатна замінити дитячі енциклопедії, задачники, розмальовки, адже багато журналів особливу увагу звертають саме на розвиток інтелекту дитини, його творчих здібностей.

Для наймолодших серед найбільш популярних згадаємо найстаріший журнал України «Малятко», який став традиційним сімейним журналом для найменших. Його читали бабусі й дідусі, потім мами і тата сучасної малечі дошкільного віку. У журналі знайшло своє місце як українська народна творчість, так і творчість класиків і сучасників української дитячої літератури.

У журналі безліч яскравих ілюстрацій, веселих віршів і цікавих ігрових завдань, головоломок, кросвордів. А також традиційна саморобка в середині журналу. Сьогодні “Малятко” пропонує загадки, розфарбовки, пісні з нотами, сценарії дитячих свят, кулінарні рецепти, конкурси: “Мої бабуся і дідусь”, “Добра справа”, “Чарівні пальчики”, “Ми – маленькі українці”.

Таким чином, журнал буде корисним не тільки для юних читачів, але і й для їх батьків. Він зможе допомогти налагодити родинні стосунки. Для батьків у часописі пропонується спеціальна “Сторінка для батьків”.

Одним із „найстаріших” в Україні дитячих журналів є „Барвінок”.

Перший номер журналу для учнів початкових класів вийшов у січні 1928 року в м. Харкові. Тоді він називався „Жовтеня”, але вже перший повоєнний номер вийшов у 1945 році в Києві під назвою „Барвінок». Журнал неодноразово був нагороджений державними відзнаками. Саме на його сторінках друкувалися твори для дітей українських письменників-класиків (М. Рильського, М.Стельмаха, О. Вишні, В. Нестайка, Л. Костенко, Г. Тютюнника, Є. Гуцала та інших) та авторські першодруки.

Тематика рубрик сучасного „Барвінка” надзвичайно різноманітна: „Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?”, „Що в імені твоєму?”, „Ми любимо читати”, „Марочка від поштарочки”, „Банк усіляких цікавинок”, „Принцеса”, „Наш скарб – рідна мова”, „Роботоленд”, „З торбинки дядечка запитальника”, „Це твоя Україна”, „Клуб „Форвард””, „Книга золотих казок”, „Місто ідеальних взаємин”, „Чи правда, що...”, „Літературний конкурс”, та інші.

У рубриці „Ми любимо читати” друкуються літературні твори українських авторів, а рубрика „Книга золотих казок” репрезентує казки народів світу. Рубрика „Книга золотих казок” пропонує читачам українську, грецьку, чеську, фінську, кенійську, англійську та інші казки народів світу. Як правило, це короткі твори повчального характеру, схожі на притчі із моральною настановою.

„Це твоя Україна” – рубрика, яка у художній формі відкриває школярам сторінки історії України.

„Пізнайко” – один із найвідоміших сучасних дитячих періодичних видань, заснований у 1990 році. Вдала реклама, а також інформаційна підтримка багатьох дитячих проектів сприяла популяризації цього журналу. Це ігровий журнал, наповнений багатим пізнавальним матеріалом. Але тут є багато літературних творів: казок, оповідань, та коміксів.

« Пізнайко від 2 до 6»: Яскравий розвиваючий ігровий журнал "Пізнайко від 2 до 6" розрахований на дитячу аудиторію дошкільного віку і дбайливих батьків. Матеріал журналу відповідає програмі навчання дошкільних установ. Кожен номер тематичний, кожен розворот журналу розкриває тему з усіх сторін: від пізнавальної до ігрової. У журналі розміщені яскраві великі малюнки, щоб малюку було легше вивчати задану тему. Під кожним малюнком - пояснення для батьків, як працювати з цим матеріалом, які запитання ставити дитині для осмислення теми, які додаткові ігри та заняття можна провести на дозвіллі. А також "Пізнайко від 2 до 6" готує для малюка безліч сюрпризів у кожному випуску: казкові розмальовки, захоплюючі настільні ігри, веселі саморобки та подарунки переможцям конкурсів. Журнал "Пізнайко від 2 до 6" люблять і діти, і батьки, і вихователі дитячих садів.

« Пізнайко від 6»: щомісячний пізнавально-розважальний журнал для дітей молодшого шкільного віку. Кожен номер присвячений захоплюючій темі, яка зацікавить як дівчат, так і хлопчаків. Пізнавальний матеріал поданий у ігровій формі в супроводі з великими яскравими ілюстраціями, що сприяє легкому запам'ятовуванню матеріалу, який розширює кругозір дитини.

У кожному номері - улюблені казки, вірші, скоромовки сучасних авторів і українська народна творчість; настільна гра з фішками, саморобка, комікс, кросворди та головоломки - є в що пограти цілий місяць до нового випуску журналу. А якщо Ваша дитина захоче написати лист герою журналу Пізнайку, то обов'язково отримає відповідь на нього, а за перемогу в конкурсі номера - приз!

«Вінні та його друзі»: щомісячний яскравий журнал для найменших читачів. У кожному журналі - чудові і добрі історії про те, як живеться Вінні і його друзям Роху, Кроликові, Тигрику, Віслючку і маляті Ру у казковому лісі. Журнал не тільки розважить іграми і загадками, але й розповість про зовсім дивовижних - таких знайомих і незнайомих - мешканців нашої планети!

«Маленька фея та сім гномів»: Як розвинути здібності? Як зробити навчання цікавим і захопливим? Як розгледіти в маленькій людині особистість? Відповіді на ці та інші запитання у кольоровому журналі для дітей “Маленька Фея та сім гномів”.

Журнал стане гарним другом для молодшого школярика та незамінним помічником для батьків і вчителів. Адже на його сторінках нові цікаві розробки: нові знання у формі гри, вправи та завдання на розвиток логічного мислення, уяви, творчих здібностей, моторики рук, кмітливості, наполегливості.

У кожному номері: оригінальна іграшка-саморобка від гнома Майстра-на-Всі-Руки, розроблена провідними фахівцями, оповідання, казка, підбірка віршів для дітей, цікаві історії від гнома Мудруна, кросворд від гнома Простачка , різноманітні завдання від гнома Буркотунчика, казка-забавлянка від Маленької Феї, а також творчі конкурси, в яких можна виграти хороші призи; є рубрика «Нам пишуть маленькі читачі», куди дитина може надіслати свої малюнки та вірші.

«Казковий вечір» - щотижнева повнокольорова дитяча газета. Щовечора - нова iлюстрована казка зрозумiлою мовою для дiтей вiд 2 до 14 рокiв. Рекомендована до читання у дитячих садках та школах. Подаруйте своїй дитинi казковий вечір!

Хочете здивувати й порадувати дітей? Тоді оберіть пізнавальне, повнокольорове, цікаве й веселе видання! Найавторитетніша дитяча газета, єдина в Україні, що рекомендована Міністерством освіти і науки України та Українською Світовою Спілкою Професійних Учителів, розповідає найчарівніші історії, вигадує найзахопливіші завдання й маршрутні ігри, створює фантастичні кросворди з улюбленими героями, вигадує чудові конкурси та дарує дивовижні призи!

« Яблунька» - це пізнавально-ігрове видання характеризується дуже привабливими малюнками. На першому розвороті розміщена рубрика “Фотоальбом” з фотографіями читачів. Окрім цього, у “Яблуньці” присутні такі матеріали: гарно проілюстрована народна казка, цікаві статті про різноманітних тварин, сканворди, анекдоти, а також схеми для вишивок.

До позитивних рис цього журналу дійсно є що зарахувати: яскраві ілюстрації, англійська сторінка, пізнавальні статті, завдання на кмітливість, а головне – іграшка-саморобка, за допомогою якої дитина може зробити власну “Казку-театр”.

« Мій Дісней» : найкращі герої “Діснея” в одному журналі! Ліло і Стіг, хоробрі Немо і Король Лев та інші розважатимуть та навчатимуть вас. Тут вміщено яскраві розмальовки та оповідання, ігри та загадки, кросворди та веселі і повчальні історії. Граємо, читаємо, рахуємо разом з “Діснеєм”!

Журнал немає постійної рубрикації, але структура така: комікс, після якого вміщені запитання по тексту, гарно оформлені розвиваючі завдання, розмальовки, саморобки, оповідання.

Журнал має виражену навчальну спрямованість, тому містить багато арифметичних та логічних завдань, завдань на розвиток дрібної моторики.

«Чарівна принцеса»: Кожна дівчинка може стати принцесою разом із героїнями діснєєвського журналу «Принцеса»: Попелюшкою, Жасмін, Аріель, Есмеральдою, Алісою з країни Чудес…

У журналі ви знайдете захоплюючі загадки та рукоділля, яскраві ігри та розмальовки!

Скориставшись дотепними (і корисними!) порадами принцес, дівчатка зможуть самі придумати і змайструвати чарівні прикраси і вбрання.

« Джміль» (дітям: живопис, музика і література) : видається в Україні з 2000 року. Журнал легко й цікаво знайомить читачів з азами живопису, музики і літератури. Матеріали журналу направлені на розвиток художньої культури, зв’язного мовлення, акторських здібностей, логіки, асоціативного мислення, подаються методичні вказівки щодо роботи батьків з дітьми, вчителів на уроках малювання та розвитку творчих здібностей в цілому. Тут можна знайти й тексти дитячих пісень з нотами, уроки танців. Добрий друг дитині, помічник батькам і педагогам.

« Ухтышка» - єдиний в Україні великий журнал для дітей віком від 6 до 14 років.

"Ухтишка" - це 104 сторінки веселих історій, віршів, анекдотів і цікавих статей про все на світі. У журналі можна знайти історичні цікавинки, маловідомі факти з життя птахів і звірів, помандрувати по світу, навчитися добре малювати, готувати різні страви, вивчити правила етикету й нові ігри. Дівчатка зможуть отримати корисні поради щодо зачіски, одягу і догляду за собою, опанувати мистецтвом бути красунею. Хлопців, напевно, зацікавить інформація про видатних спортсменів, про автомобілі, мобільні телефони та інші технічні новинки. До того ж журнал містить безліч різних завдань, тестів, ребусів, кросвордів і вікторин, виконавши які, можна отримати багато призів

А ще в кожному номері шукайте веселі наклейки і саморобки! Журнал "Ухтишка" - це веселий друг і порадник у школі й удома. Видається російською мовою.

Діти дуже люблять читати російські комікси: «Том і Джеррі», «Ну, постривай», «Міккі Маус», та інші.

« Колосок» - єдиний в Україні науково-популярний природничий журнал для дітей. У ньому ви знайдете зерна знань з різних галузей природознавства. На сторінках журналу - історія винаходів і розповіді про знаменитих, головоломки й логічні задачі. Ви дізнаєтеся про найбільші космічні тіла й найдрібніші живі організми, познайомитеся з вашими ровесниками, які досліджують природу.

Поринувши в захоплююче читання матеріалів рубрик "Наука і техніка", "Жива природа", "Планета Земля", "Логіка і кмітливість", "Про все на світі", ви довідаєтеся більше про себе та навколишній світ, долучитеся до інтелектуальних конкурсів, виготовлення моделей природних явищ, приладів, цікавих саморобок у кожному номері.

Для підлітків можемо згадати журнали «Однокласник» («ОК»), «Країна знань», «Юний натураліст», «Юний технік України», «Юний моделіст-конструктор» та інші.

«Однокласник» – це не лише сусід по парті! Це передусім цікавий сучасний журнал для підлітків. Тут учень середніх і старших класів школи знайде все, що його цікавить. Інтерв’ю з зірками шоу-бізнесу, молодіжні новини, статті на різноманітні теми (кохання, стосунки з однолітками та старшими, навчання, хобі, спорт), психологічні тести, анекдоти, конкурси (з призами!), оповідання й повісті, гороскопи, пронизливі дописи читачів...

І це далеко не все… „ОК” друкує плакати з портретами зірок музичної та кіно-індустрії, рецепти смачних страв, посібники з гри на гітарі, в’язання, догляду за домашніми рослинами й тваринами. Тож і хлопець, і дівчина знайде у журналі інформацію корисну для себе.

Журнал максимально відкритий до спілкування. Юні журналісти та фотографи можуть поділитися своїми думками та враженнями, взявши участь у щорічному конкурсі „Твій погляд”. З художніми творами юних поетів та письменників читачів знайомить „Літстудія „Росинка”. А рубрики „Лист” та „Посиденьки” пропонують замислитися над питаннями та проблемами, що турбують молодь.

„Однокласник” – це україномовний повноколірний журнал для розумних підлітків, це клуб, що об’єднує тих, хто любить читати й хоче писати.

«Країна знань» - науково-популярний журнал для юнацтва, який створили ініціативні люди – науковці та викладачі НАН України, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, НТУУ «КПІ» – щоб сприяти появі у молоді інтересу до науки, до наукового пізнання. Видання цікаве не тільки для школярів, але й для батьків.

Математика, фізика, хімія, біологія, геологія, філософія знаходять місце на сторінках журналу. Ілюстрації в журналі виконуються в так званій декоративно-орнаментальній інтерпретації в одну фарбу, що надає виданню неповторного вигляду на тлі безлічі строкатих обкладинок сучасних видань.

Отже, шановні батьки! Приходьте до міської дитячої бібліотеки разом зі своїми дітьми!

Тут ви знайтете все, що цікавить вас і ваших дітей! До зустрічі!

Улюблені книги дитинства

(поради батькам)

Перші книги, які ми читаємо своїм дітям, звичайно ж, казки: народні та літературні. Серед народних казок є найбільш відомими для нас українські, закарпатські та російські казки. Мабуть, кожна дитина знайома з «Колобком», «Ріпкою», «Рукавичкою», «Курочкою Рябою», «Коником-Горбокоником» та іншими народними казками. А серед казок народів світу, мабуть, найбільш популярною книгою є легендарна «Тисяча та одна ніч».

Літературна казка представлена такими чудовими казкарями минулого, як Шарль Перро, брати Грімм, Ганс-Крістіан Андерсен та інші. Всіх нас у дитинстві полонили історії про Попелюшку, Дюймовочку та Сплячу красуню, усі ми переживали за Червону Шапочку та Білосніжку, захоплювались Котом у чоботях і навчалися розуму від трьох поросят та семи козенят.

Що стосується шедеврів світової літератури для дітей, то в кожного з нас у дитинстві були улюблені книжки, тому, мабуть, ви порекомендуєте своїй дитині саме їх. Але, проаналізувавши рейтинги улюблених дитячих книг на деяких сайтах для батьків, пропонуємо вашій увазі узагальнений список книг для дітей та юнацтва: спочатку світової літератури, потім - української та російської. Можливо, вам захочеться почитати ці книги разом з вашими дітьми.

Отже, до цього списку ввійшли:

Алан А. Мілн - "Вінні Пух";

Льюіс Керролл - "Аліса в країні Чудес";

Астрід Ліндгрен - "Пеппі Довга панчоха", "Міо, мій Міо", "Брати лев'яче серце" та пригоди Малюка та Карлсона;

Туве Янссон – низка книг про Мумі-троля;

Даніель Дефо - "Робінзон Крузо";

Джеральд Дарелл - «Моя сім'я та інші тварини»;

Памела Ліліан Треверс - «Мері Поппінс»;

Джанні Родарі - "Пригоди Чипполіно";

Ян Ларрі - "Пригоди Карика і Валі";

Дональд Біссет – оповідання;

Антуан де Сент-Екзюпері – «Маленький принц»;

Монтейру Лобато - «Орден жовтого дятла»;

Джеймс Крюс - "Тім Талер, або Проданий сміх";

Марк Твен - «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Геккльбері Фінна», «Янки при дворі короля Артура»;

Джонатан Свіфт - "Мандри Гуллівера";

Редьярд Кіплінг – «Книга джунглів», «Рикки-Тикки-Таві»;

Рафаель Сабатіні - "Одісея капітана Блада", "Хроніки капітана Блада";

Роберт Луїс Стівенсон - "Острів скарбів";

Жуль Верн - «П'ятнадцятирічний капітан», «Навколо світу за вісімдесят днів», «Діти капітана Гранта»;

Сельма Лагерлеф – «Дивовижна подорож Нільса Хольгерссона з дикими гусями по Швеції»;

Джоан Роулінг – серія книг про Гаррі Потера.

Улюблені дитячі твори українських письменників:

Всеволод Нестайко - «Тореадори з Васюківки», «В Країні сонячних Зайчиків», «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків», «Незвичайні пригоди в лісовій школі» та багато інших;

Лариса Письменна - «Павлик-Равлик”, «Як Петрик на дні моря жив”, „Голубий олень”;

Наталя Забіла - “Ясоччина книжка”, «Про малят і про звірят»;

Микола Трублаїні - «Крила рожевої чайки», «Про дівчинку Наталочку та сріблясту рибку», «Шхуна «Колумб»;

Анатолій Костецький - «Суперклей Христофора Тюлькіна, або „Вас викрито — здавайтесь!“», «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків»;

Галина Малик - серія книг про дівчинку Алю;

Марина та Сергій Дяченки - Літаючий капелюх (разом з А. Бондарчуком і І. Малковичем), книги про Машу Михайлову.

А тепер – улюблена російська література для дітей:

А. Волков - "Волшебник Изумрудного города", "Деревянные солдаты" и другие;

Н. Носов – книги о Незнайке и рассказы "Мишкина каша", "Живая шляпа", "Витя Малеев в школе и дома", "Фантазёры";

Э. Успенский - "Дядя Федор, пес и кот", «Крокодил Гена и его друзья» и другие;

А. С. Пушкин – Сказки;

А. Некрасов "Приключения капитана Врунгеля";

К. Чуковский - "Доктор Айболит" и другие сказки;

П. Ершов - "Конёк-горбунок";

А. Толстой -"Золотой ключик, или Приключения Буратино";

А. Барто – книги для детей;

С. Маршак - книги для детей;

Кир Булычев – сказки;

Е. Шварц - "Сказка о потерянном времени";

Ю. Олеша - "Три толстяка";

Л. Лагин - "Старик Хоттабыч";

С. Аксаков - "Аленький цветочек";

В. Каверин - "Два капитана";

Б. Заходер - стихи и сказки;

Г. Белых, Л. Пантелеев - "Республика Шкид";

Л. Кассиль - "Кондуит и Швамбрания";

Р. Фраерман - «Дикая собака Динго или Повесть о первой любви»;

Ю. Дружков - «Приключения Карандаша и Самоделкина».

А які ваші улюблені дитячі книги?

"Давайте грати!"

Так починається одна з книг італійського дитячого письменника Джанні Родарі, якого знають і люблять в усьому світі. 23 жовтня відзначається його 95- річний ювілей.

Джанні Родарі, веселий, безтурботний, невичерпний на вигадки і дуже добрий казкар, подарував дітлахам безліч незвичайних історій, з якими можна грати, як з різнокольоровими м'ячиками.

«Пригоди Чиполліно», «Подорож Блакитної стріли», «Джельсоміно в країні брехунів», «Граматика фантазії» - ці та багато інших книг полюбили діти всього світу.

/Files/images/image_644.jpg

Це він, Джанні Родарі, привів у наші домівки хороброго і доброго Чіполіно, він дав нам можливість почути чудовий голос Джельсоміно, що руйнує стіни в'язниць, це в його казковій повісті відданий іграшковий песик Кнопка перетворюється на живого собаку.

Казкам письменника притаманні нестримна фантазія, іскрометний гумор, новизна сюжетів.

Сам Джанні Родарі дуже хотів, щоб до його казок діти ставилися як до іграшок, тобто веселилися, придумували свої кінцівки, історії, які б їм ніколи не набридали.

Але не тільки дітям, а й дорослим Джанні Родарі розповідає легко і навіть весело про серйозні й складні речі. А в казках він звертався не тільки до маленьких читачів. «Тут багато чого адресоване для дорослих, - говорив Родарі. - Завжди, коли пишу для дітей, одним оком бачу тата, який схилився над читаючим сином ... » .

Всі батьки хочуть зробити свою дитину найщасливішою, а до свята порадувати своїм малюкам найкращі, найбажаніші подарунки. Але буває, що запити доньки чи сина не відповідають можливостям тата й мами, та іноді й не вгадаєш, про що ж найбільше мріє малюк. Як же пояснити дитині без образ, що не завжди ми можемо мати те, що хочемо? Може, на прикладі Франческо Монті - героя повісті Джанні Родарі «Подорож Блакитної стріли»?

Особливе значення для батьків має книга Д.Родарі „Граматика фантазії. Введення в мистецтво придумування історій”.

Автор учить дорослих грати з дітьми – фантазувати, придумувати, складати.

Ця книга буде надзвичайно корисна молодим мамам, які не вміють нічим зайняти свою дитину-дошкільника або молодшого школяра, підсаджують дітей до телевізора замість того, щоб разом з дітьми пізнавати світ і відкривати свої і дитячі творчі здібності.

Ось деякі приклади того, як Родарі бачив заняття батьків з малятами по дорозі в садок, на прогулянці, під час подорожі на автомобілі чи просто вдома:

- Візьміть будь-яке слово, наприклад, “м’ячик”. Спробуйте разом з дитиною придумати віршик чи оповідання про м’ячик;

- Придумайте продовження улюбленої казки;

- Змініть місцями головних героїв казки, наприклад, Вовка і Червону шапочку. Як будуть поводитись герої?

- Візьміть газету чи журнал, виріжте окремі слова і зробіть з них своє маленьке оповідання на якусь тему;

- Спробуйте придумати оповідання на фантастичну тему, наприклад, “Що буде, коли у двері постукає крокодил?”

- Придумайте свої віршики та загадки;

- Переробіть улюблену казочку, наприклад, “Жила собі Жовта шапочка…”.

- Об’єднайте декількох героїв в одну казку. Що кожен з них буде робити?

Можна зробити і «салат» з казок: наприклад, Кіт у чоботях нехай подружиться з Дюймовочкою, а троє поросят - з Білосніжкою.

- А ще можна запропонувати своїй дитині задумати щось неживе, а самі задумайте, відповідно, щось живе (або навпаки). Вийде пара слів. Наприклад, холодильник і кішка, або шафа й собака. Придумайте історію з цими словами.

- В книзі Джанні Родарі є чоловічок, зроблений зі скла, він особливий і життя його також. Чоловічок прозорий і усі можуть читати його думки. Скло легко може розбитися, тому увесь дім його м’який, а на тротуарі – матраци.

Можна разом з дитиною придумати, наприклад, паперового чоловічка. Він може мандрувати, коли подує вітер, складатися у кораблик, а одного разу потоваришує з чорнильним чоловічком.

Таким чином, можна придумати цікаву історію про пригоди казкових чоловічків.

- Розповіді для маленьких можна складати, ожививши предмети, що знаходяться на столі чи в кімнаті. Для цього не потрібно багато часу, іноді казки навіть допомагають у вихованні дитини.

- Гра «Фантазери»:

Щоб грати в цю словесну гру, батьки разом з малюком повинні вибрати будь – яке слово і написати його на аркуші паперу. На кожну з його літер необхідно придумати нові слова. Після цього разом з дитиною придумайте веселу розповідь з їх використанням.

- Гра «Четвертий зайвий»:

Напишіть на окремих картках або просто назвіть дитині чотири слова: три з них повинні бути логічно пов'язаними і мати «спільний знаменник», а одне - бути зайвим і вибиватися з ряду, наприклад: нарцис-ваза- троянда-гвоздика. Попросіть малюка назвати, що зайве.

- Гра «Скажи навпаки»:

У цій грі в слова мама або тато кажуть малюкові якесь слово, а він у свою чергу повинен підібрати антонім, тобто «слово навпаки». Наприклад, до іменника «день», «сміх», «холод», «великий», можна підібрати пари «ніч», «сльози» і «тепло».», «маленький».

- Гра «Що буває?»

Завдання дорослого - називати дитині прикметники, до яких дитині належить підібрати узгоджені з ними в роді, числі і відмінку іменники. У підсумку повинні вийти різноманітні варіанти словосполучень, наприклад: червоний - будинок, помідор; домашнє - завдання, печиво; зимовий - одяг, сплячка і т.д.

- Гра «Перебріхування казки»:

Для цієї дитячої гри потрібно використати відому малюкові казку, вибравши кількох її персонажів і змінивши разом з дитиною їх образи та дії на протилежні. Попросіть малюка розповісти історію, яка вийшла в результаті.

- Гра «Конструктор загадки»

Для цієї дитячої гри зі словами необхідно вибрати тварину чи предмет, який потрібно описати, відповідаючи при цьому на основні питання: який? що робить? з чого складається? на що схожий?

З дитиною потрібно грати, фантазувати і складати, а не просто повчати.

Ігри Джанні Родарі допомагають через казку розвивати у дітей творчу уяву і нестандартність мислення.

Хіт січня 2016 року у нашій бібліотеці.

/Files/images/4090.jpgДитинство неможливо уявити без дитячих книжок. Дитячі книжки — це перші друзі, які знайомлять дитину з навколишнім світом, навчають ії добру, справедливості, спілкуванню з людьми.

Одна з таких книжок – це цікава та незвичайна книга про будинок, який умів розмовляти. Микицей, Марія. Будинок, який умів розмовляти : [повість для дітей дошк. та мол. шк. віку] / Марія Микицей ; [худож. Т. Копитова]. - Київ: Грані-Т, 2012. - 61 с.: іл. - (Серія Книготерапія).

Ця психологічна казка допомагає дітям відкрити новий світ, а батькам згадати про те, що окрім роботи, комп’ютера та телевізора у них є найдорожче – їхні діти, які чекають від них любові, уваги та поради.

Вона нагадує про те, що дива не слід шукати за далекими морями-океанами — інколи буває досить виїхати за місто, познайомитися з паном Будинком і бодай на кілька днів залишитися в ньому. І тоді ви — так само, як Даринка-Жаринка — зможете здійснити заповітну мрію Бузка, подружитися з паном Лелекою і дізнатися про те, що буває, коли хлопчик і дівчинка міняються ролями… А головне — ви відкриєте для себе дивовижний світ цікавого родинного спілкування, яке дарує справжню радість і надихає на творення добра!

Книга сповнена родинного затишку. Уже навіть сама жовтогаряча обкладинка гріє і несе позитив. Та й сама головна героїня книжки є не ким іншим, а Даринкою-Жаринкою. Тому що, за словами пана Будинка, вона «жвава й кмітлива, мов маленька жаринка з багаття, яке горить літнього вечора після заходу сонця».

У творі багато цікавої пізнавальної інформації, наприклад про те, які дерева коли цвітуть, з чого заварюють чай, призначення та історія походження флюґера...

Тут можна відшукати безліч підказок для мам і діток – як саме прикрасити своє життя святковими й дивовижними речами, котрі на перший погляд видаються звичними та буденними.

А врешті, прочитавши книгу, скажіть своїй дитині, що «світ довкола нас – живий», і дедалі частіше відпочивайте на природі, адже «дитині потрібен живий простір, де вона могла б проявити свою бурхливу енергію». Прекрасно, якщо це буде заміський будинок, адже тоді ваше дитя зможе познайомитися з «паном», який «любить розвішувати на своїх стінах дитячі малюнки» й знає безліч цікавих історій. А ще – зустрітися й поспілкуватися з родиною Жуків, паном Павуком, подружжям Ластівок, які додому на літо «повертаються з-за кордону», з дівчинкою Анничкою-Синичкою і лялькою Василинкою-Намистинкою.

Ці дивні, але такі гарні друзі неодмінно допоможуть розкрити таланти вашої дитини. Адже де, як не на природі, сидячи в траві, в якій високі квіти перетворюються «на маленькі квітучі дерева», а «Вітерець-пустунець – на кошенятко», хочеться творити прекраснее.

І не дивуйтеся, якщо ваша дитина, як і Даринка-Жаринка, візьметься міркувати, «як зробити, щоб не сумував Бузок, щоб і до нього прилітали пташки», досліджувати, «чи є у птахів швидка медична допомога», хто збудував будинок Лелеці й «навіщо деревам знати про вітер». Тільки не забудьте наголосити своїм хлопчикам-дівчаткам, що всі оповідки пана Будинка «можуть чути лише діти», тоді їм відкриється безмежний простір для фантазії.

Кращі книги для молодших читачів

із фондів міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького - Носенка

Серія «Сучасна дитяча проза»

У цій серії пропонуємо ознайомитися з новою гранню творчості відомих письменників, які мають стійкий імідж у світі дитячої літератури.

Іван Андрусяк «Стефа і її Чакалка»

Ким вас лякають батьки, коли ви їх не слухаєтеся чи, скажімо, хочете ще побалуватись – а вже давно час вкладатися в ліжечко? Бабаєм? Бабою Ягою? Страшним Дідом? А ось на Слобожанщині такий персонаж – Чакалка!

Катерина Булах «День кота»

Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюються на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки не настає вечір, і їм час знову ставати людьми. Але Кароліна зникає, й знайти її допоможуть лише нові знайомі – бо з людьми тепер не поговориш…

Ольга Бусенко «Паперовий янгол»

Книжка, яку ви тримаєте в руках, незвичайна. Ім’я її автора заховане всередині, на сторінках казочок.

Інна Волосевич «Про хлопчика»

Ти вже виріс, мій хлопчику? Тобі не терпиться стати зовсім-зовсім дорослим? Що ж – тоді починай!

Леся Воронина «Прибулець з країни Нямликів»

Ви вірите в те, що манна каша може робити дива? Мабуть ні!

Любко Дереш «Дивні дні Гані Грак»
Книга буде цікава батькам, які прагнуть виховати в дитині неординарну особистість.

Олесь Ільченко «Таємниця старої обсерваторії»

Познайомтеся з новою гранню таланту – творами для дітей – відомого поета, прозаїка і сценариста Олеся Ільченка.

Євгенія Кононенко «Неля сходить зі стелі»
Неля вже не ходить по стелі, адже вона подорослішала, а дорослим дівчатам не личить ходити вниз головою…

Сергій Махотін «Страшна зброя»
Ви ніколи не переймалися питанням, чи закладає в мухи вуха, коли літак іде на посадку? А яка найстрашніша зброя, варта уваги міністра оборони, є в арсеналі кожної дівчинки?

Зірка Мензатюк «Як до жабок говорити»
Ця книжка про пригоди хлопчика-мрійника Іванка, якого називали чарівним не за те, що він умів робити чудеса всілякі, а тому, що вірив у них.

Ірен Роздобудько «Коли оживають ляльки»
Ця книжка – своєрідний «дебют» знаної авторки. Перша спроба прози для дітей відкриє зовсім іншу, несподівану грань її обдарування.

Дмитро Чередниченко «Чого Волошка запишалася»
Гадаєте, найцікавіше, що є у квартирі кожної української родини – це комп’ютер і телевізор? А от і ні! Адже все залежить від того, хто фантазує. Наприклад, непосидюча киця Волошка, якій цікаво все, що стоїть, лежить чи відбувається в квартирі, навіть у мийниці може знайти собі пригоду. Без неї в квартирі нічого не відбудеться!

Серія «Золотий лелека»

Наталка Малетич «Про Зайчика-Забудька та інші історії»
Кожен малюк має улюблену іграшку. Без неї він категорично відмовляється вкладатися спати, йти в садочок, годує іграшку з ложечки та розповідає їй свої найбільші таємниці.

Марина Павленко «Миколчині історії»
Невже й таке трапляється в житті? Ви й не уявляєте, як тісно переплелися життя хлопчика Миколки та пса Найди.

Серія «Пригоди детектива Ниточки»

На горищі одного з міських будинків розпочало свою роботу незвичайне детективне агентство «Рожеві окуляри». Його власник – кмітливий детектив Ниточка – до кожної загадкової справи знайде відповідь, відшукає загублені речі та допоможе тим, хто того потребує.

Це серія книжок для майбутніх допитливих та непосидючих детективів.

Ґжеґож Касдепке «Детектив Ниточка» Симпатичного детектива Ниточку люблять всі діти з будинку, в якому знаходиться його агентство «Рожеві Окуляри». Бо Ниточка вміє розгадати кожну, навіть найскладнішу загадку.

Ґжеґож Касдепке «Нові турботи детектива Ниточки»
Цього разу дізнаємось, що спільного з доказами у слідстві має орфографія, чи в Туреччині п'ють каву по-турецьки та як слід поливати кактуси.

Ґжеґож Касдепке «“Вузлики” детектива Ниточки»
У цій, третій із серії, книжці маленькі читачі матимуть змогу простежити, як вдало детектив вирішує різноманітні складні справи.

Серія «Пригоди ПеллеБезхвостого»

Казкові повісті відомого шведського письменника Єсти Кнутсона з серії надзвичайно цікавих пригод улюбленця шведських дітей — тямущого кота Пелле Безхвостого про те, як йому вдалося отримати медаль, як він потрапив на безлюдний острів… І ще багато – багато кумедних історій.

Серія «Книготерапія»

Микицей Марія «Будинок, який умів розмовляти»
Ця книжка про те, що дива не слід шукати за далекими морями-океанами — інколи буває досить виїхати за місто, познайомитися з паном Будинком і бодай на кілька днів замешкати в ньому. І тоді ти — так само, як Даринка-Жаринка — зможеш здійснити заповітну мрію Бузка, подружитися з паном Лелекою і дізнатися про те, що буває, коли хлопчик і дівчинка міняються ролями… А головне — ти відкриєш для себе дивовижний світ цікавого родинного спілкування, яке дарує справжню радість.

Серія «Моллі Махлюй – маленька чарівниця»

Читаючи книги Нелє Моост, яка в дитинстві сама прагнула стати чаклункою, ти потрапиш у вир магічних пригод маленької чарівниці Моллі й разом з нею пізнаватимеш науку «Великого довідника чарів для чарівниць і чарівників старших за сто років».

Моллі Махлюй. Маленька чарівниця зовсім велика!
Магічна дитяча книга для читання вголос і самостійного читання авторки Нелє Моост, яка у дитинстві й сама прагнула стати чарівницею.

Моллі Махлюй - маленька чарівниця. Тільки не зрада!
Друга книга про магічні пригоди маленької чарівниці Моллі Махлюй.

Моллі Махлюй. Допоможи, маленька чарівнице!
Моллі пішла до школи, а там її чекають нові пригоди.

Моллі Махлюй. Щасливої подорожі, маленька чарівнице!
Моллі разом із друзями вирушає в подорож! Вони відлітають на килимі-літаку до Бразилії – відвідати короля самби Альфонсо.

Кiлькiсть переглядiв: 2082

Коментарi