Листівки до Ведикодня

Підготовка до найбільшого з весняних свят – Великодня - триває. Тож в рамках роботи проекта «Творча майстерня» бібліотекар Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка Кожевнікова Л.О. завітала до відділення Червоного Хреста на майстер-клас з виготовлення вітальної листівки до свята.

Діти із задоволенням вирізали, клеїли та прикрашали свої листівки у вигляді великодньої писанки, створивши власноруч чудові подарунки своїм рідним. А ще познайомилися з цікавою технікою для рукоділля «кінусайга» та спробували виготовити в цій техніці великодній символ (яйце). Ось що в нас вийшло…

/Files/images/velikden/20190417_150051.jpg/Files/images/velikden/20190417_151516.jpg/Files/images/velikden/20190417_153647.jpg/Files/images/velikden/20190417_155013.jpg/Files/images/velikden/20190417_155207.jpg/Files/images/velikden/20190417_155524.jpg/Files/images/velikden/20190418_092538.jpg/Files/images/velikden/20190418_092552.jpg

День щастя в бібліотеці

Чотири роки тому з’явилося одне з найоригінальніших свят – Міжнародний день щастя. Традиційно його відзначають 20 березня. Саме в день цього незвичного свята читальний зал Прилуцької міської бібліотеки для дітей перетворився на майстерню креативних символів щастя. Незалежно від віку і статусу всі люди просто зобов’язані бути щасливими. Тож бібліотекарі дитячої книгозбірні разом із працівниками «Червоного Хреста» подарували незабутні хвилини щастя для маленьких гостей бібліотеки.

Бібліотекар читального залу Кожевнікова Любов Олександрівна не тільки розповіла про символ щастя – підкову, а й провела майстер-клас по її виготовленню. Діти залюбки прикрашали свої символи щастя. Крім підкови виготовляли й іншу прикрасу – паперовий мобіль. По закінченню майстер – класу всі дружно зігрівали свої серця та рученята гарячим чаєм з печивом.

/Files/images/2019_r/56 (2).JPG/Files/images/2019_r/56 (1).JPG

В День святого Валентина

Напередодні Дня святого Валентина відвідувачі читального залу нашої бібліотеки мали можливість виготовити "валентинку" власними руками. Ось що в нас вийшло...

/Files/images/hob/20190206_141659 - копия.jpg/Files/images/hob/20190207_131208.jpg/Files/images/hob/20190207_132921.jpg/Files/images/hob/20190207_141543.jpg/Files/images/hob/20190207_135622.jpg/Files/images/hob/20190207_142551.jpg/Files/images/hob/20190207_143746(0).jpg/Files/images/hob/20190208_152513.jpg/Files/images/hob/20190211_144136.jpg/Files/images/hob/20190212_121424.jpg

Раз сніжинка, два сніжинка

Вже час задуматись над прикрашанням оселі до Нового року та Різдва. Сьогодні не складно придбати новорічні іграшки на будь-який смак. Але набагато цікавіше зробити іграшку власними руками, вкладаючи в роботу часточку своєї душі. А для дітей створення новорічних іграшок може перетворитися на цікаве, захоплююче заняття. В результаті отримаємо купу позитивних емоцій та безліч оригінальних новорічних прикрас. Це не так складно, адже існує багато простих варіантів іграшок, які можна створити власними руками. Адже у кожній квартирі знайдеться багато речей, які допоможуть прикрасити домівку стильно й оригінально.

Із залишків ниток та за допомогою гачка не складно створити неповторні сніжинки. З клаптиків паперу – ялинку, об’ємні паперові сніжинки, кумедних сніговичків. Старі диски стануть новорічними кульками, ялинові та соснові шишки додадуть шарму новорічним віночкам…

То ж не гаймо часу і мерщій до роботи!

/Files/images/hob/Z2 (2).jpg/Files/images/hob/Z4 (1).jpg/Files/images/hob/Z8 (1).jpg/Files/images/hob/Z6 (2).jpg/Files/images/hob/Z2 (1).jpg/Files/images/hob/Z4 (2).jpg/Files/images/hob/Z8 (2).jpg


Прилуки очима дітей

Наближається свято дитинства – День захисту дітей. Саме цього дня стануть відомі імена переможців конкурсу дитячого малюнка за підтримки депутата Артема Рожка «Прилуки очима дітей». Відвідувачі нашої книгозбірні залюбки беруть участь у конкурсі. У вільний від навчання час вони намагаються дізнатися більше про своє рідне місто, про його історію, традиції, відомих людей з книг, що є у фонді бібліотеки для дітей. І малюють, малюють, малюють…

/Files/images/ЯЯ33.jpg

Залишилося зовсім небагато часу (до 1 червня!), але ви ще встигнете створити власний шедевр для конкурсу. Творчих успіхів вам!

На крилах фантазії

В читальному залі нашої бібліотеки завжди є місце для творчості. Постійно оновлюється виставка дитячих робіт «Політ фантазії і рук творіння». Навіть ті, хто ще не визначився з хобі (але мають бажання!), можуть долучитися до експозиції. Як? Легко! Завітайте до бібліотеки, оберіть модель виробу (в цьому вам допоможуть журнали «Жасмин» та «Академія Саморобкіна») і спробуйте створити власний шедевр! До речі, бібліотекарі завжди радо вам допоможуть.

/Files/images/юв (2).jpg/Files/images/юв.jpg

Папір – один з найпростіших і доступних матеріалів для творчості. А за допомогою клею і ножиць він перетвориться на красуню-принцесу, відважного лицаря чи дракона, літак, машину, фігурки тваринок або букет квітів для матусі.

І, звичайно, про корисне. Ці заняття хороші саме для розвитку логіки, сприйняття об’єму, складання композиції, розвивають образне мислення, пам’ять, увагу, посидючість, абстрактне мислення і дрібну моторику рук .

Якщо ви ніколи не робили нічого з паперу – спробуйте, можливо, і вам сподобається.

День святого Валентина

Наближається романтичне свято – день святого Валентина! Це чудовий привід зробити приємний сюрприз близький людині (адже речі, зроблені власними руками, завжди мають більшу цінність, ніж просто куплені в магазині). Наприклад, валентинку-закладинку у вигляді гусенички. Це зовсім не складно - доводять учениці 5 класу прилуцької ЗОШ №2 Капара Діана, Ігнатенко Вікторія, Шешко Марина. Лише за декілька хвилин можна зробити корисну річ для любителів проводити час в компанії книжок. А інтер’єр прикрасять та додадуть святкового настрою мишки-валентинки або картина, виконана в техніці «аплікація».

До свята ще декілька днів і у вас є час здивувати близьку людину зробленим власноруч подарунком чи милою дрібничкою. Творчого натхнення і гарного настрою!

/Files/images/юю9.jpg/Files/images/юю8 (2).jpg/Files/images/юю6.jpg/Files/images/юю8 (1).jpg

Завірюхи казка чарівна

/Files/images/Изображение 012.jpg

Гарний настрій – неодмінний атрибут Новорічних свят. А створюють його не лише прикрашена ялинка, серпантин та ажурні витинанки на вікнах, а й «перлинки» дитячої творчості.

Наприклад, малюнки наших читачів. Напередодні Нового року в читальному залі бібліотеки відкрилась виставка дитячих малюнків «Завірюхи казка чарівна». Святково прикрашена ялинка, янголята, сніговики, Снігуроньки та інші казкові персонажі нікого не залишать байдужим! І це не дивно, адже їх творці – Олександра Галушка, Анна Замай, Поліна Проценко, Анастасія Бондаренко та Данило Яценко – вклали в свої роботи усе тепло душі, майстерність рук і власну фантазію. А сніжинки, виготовлені під час майстер-класу ученицями початкової ланки ЗОШ №2, стали гарним доповненням виставки.

Неодмінно завітайте до дитячої книгозбірні і отримайте позитивні враження та гарний настрій від робіт ваших ровесників! Можливо, це надихне вас на створення власних шедеврів і наступна виставка буде присвячена саме вам.

«Дарунок власноруч»

/Files/images/Изображение 007.jpg
Є потреба у дітей
Брати в руки фарби, клей.
Із звичайної коробки творяться таки поробки,
Що дивися і дивуйсь і матуся, і дідусь.
Із паперу і пластмаси творяться таки прикраси,
Що куди там магазинним…
Кращий майстер – це дитина!

Літо – чудова пора! З’являється більше вільного часу для спілкування та ігор з однолітками, прогулянок, читання… А ще – це можливість навчитися робити безліч корисних та красивих речей власними руками.

Чи вмієте ви робити оригамі, прикраси з бісеру, вишивати стрічками, ліпити з солоного тіста чи полімерної глини? Ні? Тоді вам необхідно познайомитися з журналами «Жасмин» та «Академія Саморобкіна». В цьому вже переконалися наші читачі, які вже створили власноруч букети паперових і бісерних квітів, незвичайні книжкові закладинки для нашої книгозбірні.

Спробуйте створити сувенір чи подарунок подрузі, мамі чи іншій близький людині власними руками і у вас обов’язково вийде справді неповторна річ, зігріта теплом вашої душі.

Можливо і вам стануть в нагоді корисні поради та майстер-класи з журналів, які ви зможете переглянути в нашій бібліотеці. А ми завжди чекаємо на Вас!

/Files/images/IMG_2596.JPG

Рік дитячої творчості минув, а діти продовжують творити...

В читальній залі бібліотеки працює виставка робіт з бісеру учня п’ятого класу ЗОШ № 14 Микити Скудрі./Files/images/IMG_4555.JPG/Files/images/IMG_4556.JPG/Files/images/IMG_4554.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 784

Коментарi