Мистецтво жити поруч

2020-11-16

Сьогодні, 16 листопада, Міжнародний день толерантності. Цей день був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на Генеральній конференції ЮНЕСКО.

Толерантність – це усвідомлення відмінності іншого і намагання зрозуміти його цінності та особливості світогляду. Толерантність – це не поблажливість, але й не байдужість. Це передусім, визнання права кожної людини на самобутність, неповторність її внутрішнього світу.

В умовах сьогодення толерантність є готовністю та, певною мірою, здатністю реагувати на зовнішній світ через емпатію, довіру, співпереживання, вміння вести конструктивний діалог.

Закласти основи толерантності можна не лише на життєвих ситуаціях, а й на літературних сюжетах. Наша бібліотека пропонує добірку книг, які виховують дітей терпимими та доброзичливими до «інакшості».

І хочеться вірити, що толерантність стане вашим життєвим кредо. І про толерантність у поведінці, у спілкуванні, у взаємовідносинах один з одним ви будете згадувати не лише 16 листопада, а й кожного дня.

(Презентацію див. у "Вкладеннях".)

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi