«Рідне слово – найдорожче!»

2020-02-20

21 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний День рідної мови, адже найбільшим багатством кожного народу є його мова. З першого дня нашого життя найдорожча в світі людина, наша мама, говорить з нами рідною мовою, читає нам казки і вірші, навчає нас промовляти перші слова.

20 лютого, напередодні Міжнародного Дня рідної мови, в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей пройшов тематичний день мови. Розпочався він для вихованців ДНЗ №3 грою-подорожжю «Рідне слово – найдорожче!» Діти добирали рими до слів, завідувач бібліотекою Євгенія Гнатів запросила малечу в захоплюючу мандрівку залами бібліотеки.

А для учнів ЗОШ № 13 відбувся мовознавчий турнір під назвою «Гра словами, гра в слова».

Ведуча заходу Наталія Сич підготувала для дітей ряд завдань, аби перевірити, як добре школярі знають рідну мову. Кросворди, загадки-шаради, ігри в римування та мовні головоломки були виконані легко та швидко.

Приємною несподіванкою для запрошених учнів 4-Б класу ЗОШ №13 (класовод Мосціпан О.С), стали гості зібрання Шон Крін – волонтер корпусу миру США в Україні та координатор волонтера - начальник відділу Прилуцької міської ради Канавець О.В.

Святкування Дня рідної мови цього року стало інтернаціональним, об’єднавши представників різних мов.

/Files/images/2020_r/Ф2 (1).jpg/Files/images/2020_r/Ф2 (2).jpg/Files/images/2020_r/Ф4 (1).jpg/Files/images/2020_r/Ф4 (2).jpg
Кiлькiсть переглядiв: 348

Коментарi