«Бути іншим. Бути вільним. Бути разом»

2019-11-14

Толерантність – слово, яке сьогодні одне з найпопулярніших та найуживаніших у світі. У нашому суспільстві все частіше з’являється воно у лексиці державних, громадських, культурних діячів, журналістів – усіх тих, хто причетний до процесу демократичних перетворень. Воно як пароль, який свідчить про належність його носія до кола людей з сучасними поглядами на життя та міжособистісні стосунки.

14 листопада, напередодні Міжнародного дня толерантності, у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відбувся пізнавально-ігровий диліжанс «Бути іншим. Бути вільним. Бути разом», куди були запрошені учні 7-В класу гімназії №5.

Охарактеризувавши толерантну особистість, діти наділили її притаманними лише їй рисами, виконавши вправу «Асоціативний ряд». А чи є такі риси в кожному з них, вони довідались, пройшовши тест «Чи толерантна я людина?» та згадавши героїв прочитаних книг, які є прикладом толерантного ставлення до оточуючих, з яких би хотілось взяти приклад.

Багатогранність поняття толерантності діти змогли розкрити завдяки створенню Дерева толерантності класу, адже поняття терпимості, доброти співпереживання формуються саме у найближчому оточенні.

/Files/images/novaya_papka/а2 (1).jpg/Files/images/novaya_papka/а2 (2).jpg/Files/images/novaya_papka/а3.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 335

Коментарi