Різнобарвний світ професій

2019-10-28

На сьогодні у світі налічується понад 40 тисяч професій - це ціле море можливостей і варіантів. Але як не загубитися у цьому морі і зробити правильний вибір?

Вибір професії залежить від багатьох чинників, але один з перших – це ознайомлення та знайомство зі світом професій. Так у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. П. Білецького-Носенка 28 жовтня у відбувся профі-клас з питань профорієнтації «Різнобарвний світ професій», куди були запрошені учні 6 класу ЗОШ №12.

Свої знання про професії, які їх оточують, вони застосували, погравши у гру «Показуха».

Усі професії, які існують у світі, поділяються на 5 типів: «Людина - Людина», «Людина - Природа», «Людина – Художній образ», «Людина – Знакова система». Більш детально з цією класифікацією ознайомила Микитченко Ірина Анатоліївна, провідний фахівець Прилуцького міжрайонного центру зайнятості. Закріпили почуте, присутні змогли розгадавши загадки.

Чи часто ми звертаємо увагу, хто за професією є ті чи інші герої творів? Дітям була запропонована бліц - вікторина «По сторінках книжок чудових…», завдяки якій вони не лише згадали улюблені твори, а й відновили в пам’яті, ким же були за професією, наприклад, батько Беккі Тетчер («Пригоди Тома Сойєра») чи попередній власник автомобіля Машка з пригодницької повісті «Таємниця козацької шаблі».

/Files/images/2019_r/S2 (1).JPG/Files/images/2019_2/S2 (2).JPG/Files/images/2019_2/S3.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 362

Коментарi